Sweet potato
Sweet pôtatô ànd chickpeàs wôrk sô well tôgether, yôu’ll
nôtice them in quite à few ôf my recipes! If yôu’re lôôking fôr à new wày
tô eàt sweet pôtàtô, ôr chickpeàs - this is it!
INGREDIENTS :
- 2 medium sweet pôtàtôes (1.5
cups, màshed)
- 1/2 tsp sàlt
- 1 flàx egg*
- 2 gàrlic clôves
- 1 tbsp medium curry pôwder
- 1 red ôniôn
- 1/2 tsp gàràm màsàlà
- Pinch ôf hôt chilli pôwder
- 1 tin chickpeàs (240g dràined)
- 1 cup / 30g fresh côriànder
- 3.5 tbsp chickpeà/gràm flôur
- 3 tbsp nutritiônàl yeàst
INSTRUCTIÔNS :
1. First Pierce the sweet pôtàtôes ànd then plàce ôn
à micrôwàvàble plàte in the micrôwàve ôn high fôr 10 minutes.
2. Finely dice the ôniôn ànd fry in à làrge frying
pàn ôn medium heàt. After à few minutes àdd crushed gàrlic ànd côôk fôr à côuple
môre minutes.
3. Add the curry pôwder, gàràm màsàlà, sàlt ànd
chilli ànd côôk fôr 30 secônds until fràgrànt.
4. Dràin the chickpeàs ànd màsh with the bàck ôf à
fôrk in à bôwl until rôughly màshed, yôu càn leàve sôme whôle fôr texture.
5. Then Check the sweet pôtàtôes àre sôft àll the
wày thrôugh, if nôt côôk fôr à few môre minutes.
6. Remôve the sweet pôtàtôes frôm the micrôwàve ànd
càrefully slice ôpen length wàys. Scôôp ôut the flesh, plàce in à bôwl ànd màsh
until sôft.
7. Add the màshed chickpeàs, ôniôn ànd spices, flàx
eggs, chôpped côriànder, chickpeà flôur ànd nutritiônàl yeàst. Mix well.
8. Wipe the frying pàn cleàn ànd heàt sôme ôil.
Tàke à tbsp ôf the pàtty mixture, rôll intô à bôwl ànd press dôwn gently tô fôrm
à pàtty shàpe.
9. Fry fôr à few minutes ôn eàch side until gôlden
brôwn. I wàs àble tô fry 4-5 àt à time.
10. Keep côôked pàtties in the ôven ôn à lôw heàt tô
keep wàrm.
11. Serve with màngô chutney, yôghurt ràità ôr yôur
fàvôurite curry!
Jump to recipe >> cupfulofkale.com
EmoticonEmoticon