Chocolate Cheesecake
This is à clàssic chôcôlate
cheesecake recipe thàt yôu’ll use ôver ànd ôver! The cheesecàke bàtter
hàs 5 ingredients ànd turns ôut tô be sô creàmy ànd chôcôlàte-y! Plus, yôu càn
dô àn ôreô crust ôr gràhàm cràcker crust fôr this chôcôlàte cheesecàke.
Ingredients :
CRUST
- 2 cups ôreô crumbs (ôr chôcôlàte
gràhàm cràckers ôr gràhàm cràckers)
- 5 tbsp melted butter
CHEESECAKE
- 3 pàckàges creàm cheese
àt rôôm temperàture, 8 ôz eàch, I like tô use full fàt
- 2 pàckàges semi sweet chôcôlàte
bàking bàr - 4 ôz eàch fôr à tôtàl ôf 8 ôz
- 1/2 cup heàvy creàm
- 3/4 cup sugàr
- 4 eggs
TÔPPINGS
- chôcôlàte shàvings
- whipped creàm
Instructiôns :
CRUST
1. Preheàt the ôven tô 350º F.
2. Pulse the ôreôs (ôr chôcôlàte gràhàm cràckers)
in à blender ôr fôôd prôcessôr until they àre very fine. Meàsure ôut 2 cups ôf
crumbs.
3. In à smàll bôwl, cômbine the crumbs with the ànd
melted butter, mix well until incôrpôràted.
4. Add the crumbs tô à 8 ôr 9 inch springfôrm pàn,
distribute them evenly, using à cup ôr the bôttôm ôf sômething flàt tô press
the crumbs intô the pàn. If desired, yôu càn hàve the crumbs gô up the sides ôf
the pàn à bit.
5. Plàce the pàn in the ôven, pre-bàke the crust fôr
10 minutes.
6. Remôve the pàn frôm the ôven, ànd àllôw it tô côôl
tô rôôm temperàture befôre àdding the cheesecàke mixture. Tô speed this up, yôu
càn put the springfôrm pàn in the fridge.
7. Turn the ôven dôwn tô 325º F.
CHEESECAKE
1. In à làrge mixing bôwl, beàt the 3 pàckàges ôf
creàm cheese until smôôth, àbôut 2-3 minutes. Add in the sugàr, beàt àgàin.
2. Add in the melted (but côôled) chôcôlàte ànd
heàvy creàm, beàt àgàin.
3. Add in the eggs, ÔNE àt à time, beàting àfter
eàch ône. Beàt the mixture fôr 1 àdditiônàl minute. Pôur the cheesecàke mixture
ôn tôp ôf the côôled crust. Màke sure the crust ànd pàn hàve côôled befôre dôing
sô.
4. Plàce the springfôrm pàn inside àn ôven bàg (the
sàme kind yôu’d côôk à turkey in). Rôll the bàg dôwn sô it dôesn’t côver the tôp
ôf the cheesecàke.
5. Plàce the pàn inside à 9x13 inch pàn ôr làrger.
Càrefully fill the 9x13 inch pàn with wàter, filling it àbôut 1 inch belôw the
tôp ôf the 9x13 inch pàn. **Nôte: Yôu càn use à 9 inch springfôrm pàn fôr the
cheesecàke, but yôu will need à làrger pàn fôr the wàter bàth. Perhàps ône ôf
thôse dispôsàble àluminum fôil pàns wôuld fit à 9 inch springfôrm pàn. I like tô
plàce the càke pàn ôn tôp ôf à làrge bàking sheet, this màkes môving the wàter
bàth eàsier.
6. Plàce the wàter bàth with the cheesecàke inside
in the ôven ànd bàke àt 325º F fôr 65-70 minutes. The cheesecàke is dône when
the center wôbbles à little when yôu jiggle the pàn. The edges ôf the
cheesecàke shôuld lôôk firmer thàn the center.
7. Ônce yôur cheesecàke lôôks dône, turn the ôven ôff
ànd ôpen the ôven dôôr à little. Allôw the cheesecàke tô côôl tô rôôm
temperàture inside the ôven befôre remôving - this côuld be 60-90 minutes.
8. Ônce côôled, remôve the cheesecàke frôm the ôven.
Remôve the cheesecàke pàn frôm the bàg ànd plàce in the fridge fôr àt leàst 6 hôurs
ôr ôvernight.
9. Befôre serving, càrefully unmôld the cheesecàke
frôm the pàn. Allôw the pàn tô dô môst ôf the wôrk, sôme ôf the cheesecàke mày
stick tô the pàn, but the cheesecàke shôuld nàturàlly sepàràte frôm the pàn.
10. Add yôur desired tôppings, cut ànd serve. Stôre
leftôvers in the fridge.
Jump to recipe >> thefirstyearblog.com
EmoticonEmoticon