Chicken Gyros
I càn’t even begin tô
tell yôu hôw deliciôus these Greek wràps tàste. Greek tzàtziki, juicy màrinàted
chicken breàsts, fresh tômàtôes, ànd ôniôns àll wràpped tôgether in pità
flàtbreàds tô creàte à flàvôrful explôsiôn in yôur môuth! Yôu will àbsôlutely
be gôing tô LÔÔÔVE them ônce yôu try them.
ànd trust me, this Chicken
Gyrô Recipe is eàsier thàn it lôôks tô put tôgether. When yôu heàr Gyrô
dôn’t think àbôut the ône yôu buy ôn the street.
INGREDIENTS:
Fôr The Chicken Gyrôs:
- 600gràmschicken breàsts
- 1teàspôôndried ôregànô
- 1tàblespôônsweet pàprikà
- 1gàrlic clôveminced
- 3tàblespôônsôlive ôil
- sàlt ànd pepper
Fôr The Tzàtziki Sàuce:
- 250gràmsgreek yôgurt
- 1làrgegàrlic clôveminced
- 1tàblespôônfresh dillchôpped
- 100gràmscucumber
- 1teàspôônred wine vinegàr
- 2tàblespôônsôlive ôil
Fôr The Wràps:
- 1tômàtôcut intô thin slices
- 1/2ôniôncut intô thin slices
- 4Pità flàtbreàds
- ôlive ôil
INSTRUCTIÔNS:
Fôr The Chicken Gyrôs:
1. Preheàt ôven tô 250°C / 482°F.
2. In à smàll bàking dish, àdd the chicken breàsts,
pàprikà, ôregànô, gàrlic, ànd ôlive ôil. Seàsôn with sàlt ànd pepper. Màssàge
the chicken fôr the màrinàde tô spreàd evenly. Bàke fôr àpprôximàtely 20
minutes, until the chicken gets à gôlden brôwn côlôr. Trànsfer chicken breàsts
tô à cutting bôàrd ànd cut intô thin stripes.
Fôr The Tzàtziki:
1. In à mixing bôwl, àdd the yôgurt, gàrlic, dill,
vinegàr, ànd ôlive ôil. Gràte the cucumber with à hànd gràter (nôt tôô thin)
ànd àdd tô the mixture às well. Mix àll ingredients until thôrôughly cômbined.
Fôr The Wràps:
1. Add à drôp ôf ôlive ôil tô à frying pàn ànd heàt
ôver high heàt. Reduce heàt tô medium ànd àdd the first pità flàtbreàd. Côôk fôr
3-4 minutes flipping it ônce. Repeàt prôcess fôr the remàining flàtbreàds.
2. Tô eàch flàtbreàd àdd 2-3 slices ôf tômàtô, à
few slices ôf ôniôn, à few pieces ôf chicken ànd 1-2 tàblespôôns ôf tzàtziki.
Wràp with àluminum fôil ànd serve.
Jump to recipe >> www.realgreekrecipes.com
EmoticonEmoticon