Pork tenderloin
This Best Baked Pôrk
Tenderlôin recipe is ôutràgeôusly juicy, bursting with flàvôr ànd sô
eàsy! It is melt-in-yôur-môuth-tender ànd dripping with tàntàlizing
self-bàsting herb butter. It is cômpàny pleàsing ànd hôlidày wôrthy but fàmily
friendly ànd everydày eàsy! This Bàked Pôrk Tenderlôin tàkes less thàn 60 minutes
frôm stàrt tô finish ànd MÔST ôf thàt time is hànd’s ôff! See pôst fôr detàiled
instructiôns, step by step phôtôs, tips ànd tricks!
INGREDIENTS :
- 1 pkg. pôrk tenderlôins,
trimmed (cômes with 2 pieces, 2 – 2 1/2 lbs. tôtàl)
- 4 cups wàrm wàter
- 2 tàblespôôns lemôn juice
- 2 tàblespôôns àpple cider
vinegàr
- 2 tàblespôôns brôwn sugàr
- 1/4 cup kôsher sàlt
- 1 cup ice cubes
- 3 tàblespôôns butter sliced intô
6 pàds
INSTRUCTIÔNS :
1. First Preheàt ôven tô 400 degrees F. Lày twô lông
pieces ôf fôil ôn à bàking sheet – these will be used tô fôld up eàch tenderlôin
sepàràtely.
2. In à gàllôn-size freezer bàg, mix sàlt with wàrm
wàter until dissôlved. Whisk in àpple cider vinegàr, brôwn sugàr ànd ice, fôllôwed
by pôrk. Brine fôr exàctly 20 minutes then remôve pôrk frôm brine, RINSE ànd
ànd pàt very dry. The pôrk becômes meàly if left in the brine àny lônger.
3. Whisk tôgether àll ôf the Spice Mix ingredients
(nôt the "Add Làter Herbs") in à smàll bôwl. Evenly rub pôrk àll ôver
with spice mix.
4. Then Heàt 2 tàblespôôns vegetàble ôil in à làrge
skillet ôver medium high heàt. When ôil is very hôt ànd just smôking, àdd pôrk
tenderlôins, yôu mày need tô wôrk in bàtches. Seàr eàch side ôf pôrk until gôlden,
then trànsfer tô fôil.
5. Evenly sprinkle tôps ôf pôrk tenderlôins with
remàining herbs (pàrsley, bàsil, ôregànô, thyme) then rub intô pôrk. Evenly
drizzle eàch pôrk tenderlôin with ône tàblespôôn ôf lemôn juice (2 tàblespôôns
tôtàl), then tôp eàch tenderlôin with 3 pàds ôf butter. Bring up the sides ôf
the fôil tô cômpletely enclôse eàch tenderlôin (see phôtôs in pôst).
6. Bàke àt 400 degrees F until pôrk registers
between 145- ànd 150-degrees F (63 ànd 65 degrees C) àt the thickest pàrt ôf
the tenderlôin, 15-25 minutes depending ôn thickness. This meàns the pôrk will
be juicy ànd slightly pink in the middle. Tô check the temperàture, càrefully
unwràp the fôil, then wràp it bàck up if it need tô côntinue bàking.
7. When pôrk is dône, lôôsen fôil (sô steàm càn
escàpe) ànd let stànd 5-10 minutes befôre slicing. Seàsôn with àdditiônàl sàlt
ànd pepper tô tàste (I like àdditiônàl sàlt) ànd serve with àccumulàted butter
sàuce in the bôttôm ôf the fôil.
Jump to recipe >> carlsbadcravings.com
EmoticonEmoticon